Aktuelt

Mer internasjonal kunstmusikk under arena:klassisk  
Mer internasjonal kunstmusikk under arena:klassisk   I forbindelse med arena:klassisk 2024 samarbeider Klassisk for første gang med organisasjonen Samspill om gjennomføring av showcase-konserter.
—Det er for lite kunnskap om norsk opera
—Det er for lite kunnskap om norsk opera Terje Boye-Hansen kan se tilbake på en lang og variert karriere i norsk musikkliv. Blant annet var han ansatt ved Den Norske Opera fra 1968 til 2016, først som fagottist og senere som dirigent. Han har et brennende engasjement for norsk klassisk musikkarv, og har gjort et stort arbeid for å hente frem lite spilte eller helt uspilte norske musikkverker.
Den mistenkelige frivilligheten
Den mistenkelige frivilligheten Kulturlivet forskjellsbehandles i momskompensasjonspolitikken.
—Det er ikke nødvendigvis bare det du gjør på scenen som fører til at du får oppdrag
—Det er ikke nødvendigvis bare det du gjør på scenen som fører til at du får oppdrag Den norske fiolinisten Karl Espegard forteller om sine erfaringer med arena:klassisk
Klassisk var på Høring for Familie- og kulturkomiteen på Stortinget
Klassisk var på Høring for Familie- og kulturkomiteen på Stortinget Daglig leder i Klassisk, Anderz Døving, holdt et innlegg under høring for familie- og kulturkomiteen på Stortinget.
—Jeg tenker at det er så mange ulike måter å være musiker på i dag!
—Jeg tenker at det er så mange ulike måter å være musiker på i dag! Fiolinist og hardingfelespiller Ragnhild Hemsing snakker om livet som allsidig kunster og festivalarrangør. Hun er også medlem av juryen som plukker ut kandidater til neste års arena:klassisk.
Ny kulturminister – men lite nytt i kulturbudsjettet
Ny kulturminister – men lite nytt i kulturbudsjettet Kulturminister Lubna Jaffrey har lagt frem forslag om nytt kulturbudsjett og betegner det som «sterk vekst». Den «sterke veksten» består i en økning på 1,2 mrd kroner – dvs 4,8% - men fortsatt veldig langt fra den 1% av statsbudsjettet til kultur som regjeringen lovet og som de gikk til valg på.
Årets jury for arena:klassisk er klar!
Årets jury for arena:klassisk er klar! Neste arena:klassisk arrangeres 3.-5. mai 2024, og påmelding til showcase er nå åpen! I den anledning er vi stolte over å kunne presentere juryen som er ansvarlig for å plukke ut deltakere til showcase på bakgrunn av søknader som kommer inn i løpet av høsten.
– Å programmere konserter er noe av det beste jeg vet
– Å programmere konserter er noe av det beste jeg vet Thormod Rønning Kvam, kunstnerisk leder av Aulaseriene forteller om høstsesongen.
Programmet til arena:klassisk er klart!
Programmet til arena:klassisk er klart! FRAM ensemble er blant artistene som er plukket ut til å spille på showcase under årets arena:klassisk. Se det fullstendige programmet på nettsiden til arena:klassik

Nyhetsbrev