Din tillit er viktig for oss. Under finner du vår personvernerklæring. I høyre kolonne finner du en kort oppsummering av hvert avsnitt.

Introduksjon

Denne personvernerklæringen gjelder for Klassisk sin nettside, Klassisk.net.

Klassisk (org. nr 982 371 112) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn på Klassisk.net.

Denne erklæringen beskriver hvilke typer personopplysninger som blir samlet når du bruker våre nettsteder og hvordan dine personopplysninger blir brukt, delt og beskyttet. Den beskriver også hvilke valg du har vedrørende dine personopplysninger og hvordan du kan kontakte oss.

Dette er Klassisk sin personvernerklæring.

Personopplysninger vi samler inn og hvorfor

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Vi vil lagre en informasjonskapsel i en begrenset tid dersom du:

  • Legger igjen en kommentar på en artikkel eller post
  • Logger inn
  • Forsøker å logge inn
  • Skriver og/eller redigerer en artikkel

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Innhold fra andre nettsider som er innebygd på våre nettsider (for eksempel en YouTube-video) oppfører seg på samme måte som dersom du hadde sette videoen på YouTube sine sider.

Analyse

Data Jetpack og WordPress.com bruker: IP-adresse, WordPress.com bruker-ID (dersom du er logget inn), WordPress.com brukernavn (dersom du er logget inn), brukeragent, besøks-URL, eventtidskode, nettleserspråk, landskode. Viktig: Klassisk.net som side kan ikke se noe av denne informasjonen. For eksempel så får vi se at en post har 285 visninger, men ikke hvilke spesifikke brukerkontoer som har sett denne posten. Statistikklogger – som inneholder besøkendes IP-adresse og WordPress.com-brukernavn (dersom det er tilgjengelig) – oppbevares av Automattic i 28 dager og brukes kun for å drive denne funksjonen.

Aktivitet Jetpack og WordPress.com sporer: Post- og sidevisninger, eksterne lenkeklikk, refererende URLer og søkemotor-begreper, og land. Når denne modulen er aktivert, sporer også Jetpack hvordan hver side presterer med tanke på ytelse som også inkluderer Javascript-filen som blir brukt for å spore statistikk. Dette er kun for å samle ytelsesdata på alle Jetpack-sider for å forsikre om at vår plugin og kode ikke skaper ytelsesproblemer. Dette inkluderer sporing av innlastningstid av side og hvor lang tid det tar å laste ressurser (bildefiler, Javascript-filer, CSS-filer, etc.). Klassisk.net har mulighet til å tvinge denne funksjonen til å respektere Do Not Track(DNT)-innstillinger satt av den besøkende. Som standard er ikke DNT respektert.

Jetpack og WordPress.com samler inn en rekke anonyme brukerdata for å se hvordan innholdet på nettsiden presterer.

I korte trekk kan vi se hvor mange visninger en post eller side har, men ikke HVEM som har besøkt posten eller siden.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Klassisk.net benytter Google Analytics for at vi skal kunne analysere aktiviteten på nettstedet vårt, og på bakgrunn av dette, optimalisere nettstedet for våre brukere. Google bruker informasjonskapsler(cookies) for å hente informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Informasjonskapslene innhenter anonym informasjon om den besøkende, som hvordan nettstedet blir brukt, hvilket nettsted brukeren kommer fra, utgangsside, antall og lengde på besøk, og hvilket operativsystem eller kommunikasjonsenhet som benyttes.

Nå eller i fremtiden benytter vi oss av moduler eller plugins for å dele innhold fra tjenester som FacebookTwitterGoogle Maps eller YouTube. Disse kan samle informasjonskapsler for å identifisere brukere ved de ulike tjenestene eller huske tidligere preferanser fra tidligere besøk, som for eksempel hvilket lydnivå som siste ble benyttet i en YouTube-avspiller eller om brukeren følger oss på Twitter.

I tillegg til Jetpack og WordPress, bruker vi Google Analytics til å se aktiviteten på vårt nettsted. Dette kan du skru av i dine innstillinger for informasjonskapsler.

Nå eller senere så bruker vi moduler eller plugins for å dele innhold fra en rekke sosiale medier.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Når du registrerer en ny bruker lagrer vi IP-adressen du befinner deg på på registreringstidspunktet. Dette er informasjon som kun er synlig for nettstedets administrator.

Kommentarer du legger igjen på vår nettside blir lagret på ubestemt tid.

Oppretter du en profil vil vi lagre informasjonen du oppgir. Denne informasjonen kan du se, redigere og slette selv.

Vi vil også registrere IP-adressen du opprettet brukeren fra. Denne informasjonen er ikke synlig for andre enn nettstedets administrator.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvis du har en konto eller har lagt igjen kommentar kan du be om å få personopplysningene vi har om deg.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Din kontaktinformasjon

Dersom du har kommentarer eller spørsmål til denne personvernerklæringen kan du ta kontakt med nettansvarlig, John-Halvdan Halvorsen.
john-halvdan@klassisk.net | 938 16 881

Nyhetsbrev