Oslo Sinfonietta

Oslo Sinfonietta er Norges eldste virksomme samtidsensemble, grunnlagt 1986 av komponist Asbjørn Schaathun. Dirigent og kunstnerisk leder for ensemblet er Christian Eggen, som har hatt ledelsen siden 1993. Oslo Sinfonietta består av frilansmusiker og medlemmer fra noen av landets mest fremtredende orkestre, som Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Operaorkesteret og Det Norske Kammerorkester. Dette gir ensemblet den kvalitet og fleksibilitet et moderne repertoar forutsetter.

Ensemblet kan vise til en innholdsrik diskografi. Av nyere utgivelser kan særlig Simon Steen-Andersens "Black Box Music" trekkes frem, som i 2014 ble tildelt Nordisk råds musikkpris for beste verk, og dessuten nominert til Spellemannsprisen samme år for DVD-utgivelsen av verket.

Oslo Sinfonietta opptrer jevnlig på norske og utenlandske festivaler, og var medstiftere da Ultima ble dannet i 1990. I utlandet har ensemblet besøkt festivaler og konserthus som Muziekgebouw aan't IJ i Amsterdam, Casa da Música i Porte, Festival Présences i Paris, biennalen i Venezia, Milano Musica og Music Biennale Zagreb.

Nyhetsbrev