Oslo Kammermusikkfestival

Arve Tellefsen er initiativtaker og kunstnerisk ansvarlig for Oslo Kammermusikkfestival og kunne i 1989 ønske publikum og musikere velkommen til den første kammermusikkfestivalen i Norge. Arve Tellefsen, godt kjent gjennom mange år som en av Norges fremste musikere, stiftet Oslo kammermusikkfestival for å vise kammermusikkens mangfold og å bringe musikken ut til et større publikum enn den tradisjonelt hadde hatt i Norge til da. Han er fremdeles festivalens ildsjel og kunstneriske leder og festivalen har gjennom årene etablert seg som en viktig og populær aktør i norsk musikkliv, både for musikere og publikum.

Oslo kammermusikkfestival presenterer musikk med spenn fra middelalderen til vår egen tid. Festivalen bestreber seg hele tiden på å holde et høyt nivå med interessevekkende arrangementer og utøvere. Vi vil gjerne tilby publikum musikk av topp kvalitet og være en attraktiv møteplass for noen av verdens mest fremstående musikere. Rekruttering innen norsk kammermusikk er viktig for Oslo kammermusikkfestival, og vi legger derfor stor vekt på å ha med barn og ungdom både som utøvere og publikum.

Oslo inneholder mange fantastiske konsertrom. Festivalen ønsker å utvide konsertopplevelsen ved blant annet å bruke byens kulturhistoriske perler som konsertarenaer. Akershus Festning ble av Oslos befolkning utvalgt til det mest populære området i Oslo i 2005 og vi er stolte av å ha dette området som festivalens pulserende hjerte.

HM Dronning Sonja har vært festivalens beskytter i mange år og vi er kongeparet stor takk skyldig for at de har åpnet både Oscarshall og Slottskapellet på Det Kgl. Slott for våre konserter. Dette gir konsertene en ekstra dimensjon, både for publikum og utøvere.

Nyhetsbrev