Oslo Camerata

Oslo Camerata har sitt utspring i Barratt Due musikkinstitutt og er "ensemble in residence" ved instituttet. Stephan Barratt-Due er orkesterets kunstneriske leder.
Oslo Camerata består av profesjonelle musikere og utvalgte studenter og talenter som gjennom dette får uvurderlig profesjonell erfaring. Fremragende solister med opprinnelse i Barratt Due-miljøet knyttes til orkesteret som ledere og solister ved de såkalte «Alumni-prosjektene».

Orkesteret har fra starten i 1998 gjort seg bemerket, ikke minst gjennom hyppige utenlands-turneer til anerkjente festivaler og konsertsaler i en rekke land i Europa, samt Mexico og Brasil. I Norge har Oslo Camerata gjestet flere festspill og festivaler, gjort turneer for Rikskonsertene og produksjoner for NRK TV.

Kritikere nasjonalt, så vel som internasjonalt, fremhever ofte orkesterets energiske og friske spillestil kombinert med høyt kunstnerisk nivå. Gjennom årene har orkesteret samarbeidet med musikere som Truls Mørk, Misha Maisky, Julian Rachlin, Ivry Gitlis, Jeremy Menuhin, Henning Kraggerud, Iskandar Widjaja, Christian Ihle Hadland, Per Arne Glorvigen og Ole Edvard Antonsen.

Orkesteret har gjort flere kritikerroste innspillinger for plateselskapet Naxos International, samt innspillinger for de nettbaserte selskapene ContraClassics og Music in Motion. Musikkfilmen Kreisler-Kraggerud er utgitt som DVD på Naxos.

Oslo Camerata mottar støtte fra Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Dextra Musica.

Nyhetsbrev