Foto: Anders Lillebo

Årets jury for arena:klassisk er klar!

Neste arena:klassisk arrangeres 3.-5. mai 2024, og påmelding til showcase er nå åpen! I den anledning er vi stolte over å kunne presentere juryen som er ansvarlig for å plukke ut deltakere til showcase på bakgrunn av søknader som kommer inn i løpet av høsten.
Nyheter
Ukategorisert
Publisert 9. oktober 2023

I den anledning er vi stolte over å kunne presentere juryen som er ansvarlig for å plukke ut deltakere til showcase på bakgrunn av søknader som kommer inn i løpet av høsten. Årets jury består av medlemmer med solid fartstid i den norske klassisk musikkbransjen.

Knut Kirkesæther

Knut Kirkesæther er utdannet organist og korleder fra Norges Musikkhøgskole og
Musikhögskolan i Stockholm. Han virket hovedsakelig som korleder og konsertarrangør i den nordlige landsdelen fra 1980 – 1990, da han tok over ledelsen av Nordland Musikkfestuke. Etter dette har han hovedsakelig virket som konsertarrangør i ledelsen for diverse institusjoner. Siden 2004 har han vært leder av Lofoten Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival.

Ragnhild Hemsing

Ragnhild Hemsing er en av Norges mest profilerte fiolinister. Hun begynte å spille fiolin da hun var fem år gammel og studerte ved det prestisjetunge Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, før hun fortsatte studiene med professor Boris Kuschnir i Wien. Hun skiller seg ut blant de nye talentene i Norge som en uvanlig allsidig artist. Hun har dype røtter i den rike folkemusikktradisjonen i Norge, og det gjør henne til en av de første artistene som på en vellykket måte smelter sammen typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og fullt ut moderne måte.

Trond Halstein Moe

Trond Halstein Moe er operasanger med en lang internasjonal karriere bak seg. I 1987 vant han den prestisjefylte Belvederekonkurransen i, og etablerte seg som en av Norges ledende opera- og konsertsangere. Han var ansatt som fast solist på Den Norske Opera fra 1988 – 2010 og har gjort over 80 roller. Han har hatt konserter og forestillinger i de fleste land i Europa, Russland, Kina, Sør- Afrika og USA. I 2000 ble han kåret som «Årets sanger på Den Norske Opera» og utnevnt til æresmedlem av Operaklubben Arie i 2012

Kjell Tore Innervik

Kjell Tore Innervik er en meget aktiv og innovativ norsk slagverker. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole hvor han avsluttet sitt diplomstudium i slagverk høsten 2003 og har vært ansatt ved skolen siden 2008.

I 2018 ga han ut UTOPIAS – Radical Interpretations of Iconic Works for Percussion med verker for perkusjonsinstrument komponert av Iannis Xenakis og Morton Feldman. For utgivelsen ble han nominert til Spellemannprisen 2018 i klassen samtid. Han har vært medlem av Oslo Sinfonietta siden 1998.


I år oppfordrer vi også utøvere av klassisk musikk fra andre tradisjoner en den vestlige til å melde seg på, derfor har vi i samarbeid med organisasjonene Samspill satt sammen en egen jury med kompetanse til å vurdere disse søknadene

Jovan Pavlovic

Jovan Pavlovic er en serbisk-norsk folke- og jazzmusiker og komponist med akkordeon som hovedinstrument. Han er utdannet i klassisk musikk ved konservatoriet i Trondheim.

Pavlovic har blant annet samarbeidet med Bojan Zulfikarpasic, Dzambo Agushev, Stian Carstensen, Marius Neset, Stephane Edouard, Øystein Dolmen..  

Han er leder og låtskriver for sin egen Jovan Pavlovic trio.

Harpreet Bansal

Komponisten og fiolinisten Harpreet Bansal er en av sin generasjons mest særpregede norske musikere, og har høstet stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sin unike tilnærming til den indiske ragatradisjonen. Gjennom arbeidet med sitt eget Harpreet Bansal Band samt samarbeid med f.eks. KORK, Oslo Filharmoniske Orkester, KARPE, PUNKT-festivalen og Cikada Strykekvartett har hun utvidet rammene for hva indisk klassisk musikk kan være i en flerkulturell samtid. Hun har også drevet et omfattende formidlingsarbeid med undervisning og workshops, og har innehatt en rekke verv i f.eks. NOPA, Norsk Kulturråd, Spellemannprisen, Samspill mm. 

Sigbjørn Nedland

Sigbjørn Nedland har arbeidet med musikkformidling og musikkproduksjon gjennom mer enn 50 år. Han har vært programleder og produsent i NRK radio, med programserier som «Pop Spesial», «Pandoras Juke Box» og «Jungeltelegrafen». Han har produsert rundt 40 album med musikk med både norske artister og med artister fra Afrika, Asia og Amerika, og han har initiert og ledet en rekke internasjonale kultursamarbeidsprosjekter. Han er også forfatter med flere publiserte artikler og bøker, senest i 2023 boken «Kultur-retur».

Siri Kvambe

Siri Kvambe er daglig leder av Samspill International Music Network, og har bred erfaring med ikke-vestlige klassiske tradisjoner og internasjonal tradisjonsmusikk. Hun er utdannet vokalist og sangpedagog, og har lang erfaring som prosjektleder og produsent i ulike musikkprosjekter.

Nyhetsbrev