Foto: Anna-Julia Granberg

Juryen for arena:klassisk er klar!

Les mer om jurymedlemmene som skal plukke ut deltakere til årets showcase under arena:klassisk!
Nyheter
Publisert 28. mars 2023

Tine Thing Helseth har etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister med sin sjelfulle, lyriske klang. Hun har vært solist i ledende orkestre over hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene. Tine har også bred erfaring somkonferansier og programleder i både radio og TV, blant annet under talentkonkurransen Virtuos på NRK1.

Knut Kirkesæther er utdannet organist og korleder fra Norges Musikkhøgskole og Musikhögskolan i Stockholm. Han virket hovedsakelig som korleder og konsertarrangør i den nordlige landsdelen fra 1980 – 1990, da han tok over ledelsen av Nordland musikkfestuke. Siden 2004 har han vært leder av Lofoten Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival.

Daniel Lyngstad jobber til daglig som tutti 1. fiolinist i operaorkestret ved Den Norske Opera & Ballett. Han har stiftet og driver festivalen Interpuls, samt nettstedet Live Klassisk, har tidligere vært produksjonsleder ved Valdres Sommersymfoni og hatt en rekke øvrige engasjement i den klassiske musikkbransjen. Utover dette er han aktiv både som barokkfiolinist og kammermusiker.

Gjøril Songvoll tok sin eksamen som sanger ved Statens Operahøgskole i 2003 og har sunget i en rekke større oppsetninger. Hun har tidligere jobbet som festivalsjef for Kirsten Flagstad Festival, og er for tiden leder i Opera til folket.

Nyhetsbrev