Anderz Døving

Noen ord fra daglig leder

Koronakrisen er vanskelig for mange. Men det kommer en tid etterpå, skriver daglig leder Anderz Døving.
Kompetanse
Publisert 6. april 2020

Koronakrisen får store konsekvenser for mange helårsarrangører, festivaler, orkestre, operaer og ensembler. Klassisk har avlyst arena:klassisk 2020, og administrasjonen er som de fleste andre spredt på hvert sitt hjemmekontor.

Det er tydelig at dette er en utfordrende situasjon for våre medlemmer. 14 av Klassisk sine medlemmer svarte på Norsk musikkråds kartlegging, og det økonomiske tapet for respondentene er estimert til over én million kroner for perioden.

Jeg mottar også daglig bekymrede telefoner og e-poster fra dere, som ønsker råd i den vanskelige situasjonen vi er inne i nå. Dessverre kan jeg ikke gi andre råd enn det som har blitt gitt av regjeringen.

De meste frem til sommeren må avlyses

Det betyr at det meste frem til sommeren må avlyses. Vi håper selvsagt at ting kommer tilbake til normalen så raskt som mulig, men det er vanskelig å se at det kan skje den nærmeste tiden.

Det rådet jeg kan gi er at alle bør benytte seg av de støtteordninger som kan være aktuelle for de enkelte medlemmer og musikere.

Jeg vil rose Kulturrådet som var raskt ute med å si at de ikke vil kreve tilbake støtte som er gitt, selv om arrangementene ikke blir gjennomført. Det betyr veldig mye at arrangører kan betale ut honorarer til musikere – også når arrangementet ble avlyst som en følge av koronaviruset.

Planlegg for tiden etter koronaviruset

Det kommer også en tid etter koronaviruset.

Jeg vil råde alle våre medlemmer til å tenke at det er viktig å planlegge for denne tiden nå. Folk kommer til å ha lyst til å høre musikk og treffe andre mennesker når restriksjonene er løftet.

Ikke legg ned virksomheten – men planlegg for tiden etter korona.

Vi i Klassisk ble dessverre nødt til å avlyse årets arena:klassisk, men når det først skjer så må man prøve å se det positive i det.

Det gir oss svært god tid til å planlegge arena:klassisk 2021 – og dermed får vi arrangert den beste utgaven noensinne. Det tar oss spisse programmet enda mer samtidig som at det er landsmøte samme år. Så vi håper alle våre medlemmer kommer på arena:klassisk og landsmøte i 2021.

I driften ellers håper vi at normalen kommer tilbake så fort som mulig, og vi ønsker å besøke mange av våre medlemmer i løpet av høsten som kommer.

Til slutt vil jeg si at jeg håper alle kommer seg gjennom koronakrisen på best mulig måte. Både med tanke på virke som arrangør, men enda viktigere er det at dere ikke blir smittet. Jeg håper alle tar sine forholdsregler og gjør det beste ut av situasjonen.

Ta vare på dere selv og hverandre!

Vennlig hilsen
Anderz Døving.

Nyhetsbrev