Årets Klassiske Formidler 2022

Klassisk deler årlig ut prisen «Årets Klassiske Formidler»
Nyheter
Publisert 28. april 2022

Det er medlemmene i Klassisk som nominerer kandidatene som kan bestå av musiker(e), arrangører, plateselskap, kritiker, eller andre som har gjort en spesiell stor innsats for den klassiske musikken i løpet av året som har gått.
Styret i Klassisk velger ut vinneren og i fjor gikk prisen til Gloppen Musikkfestival.

Prisen er denne illustrasjonen av kunstneren Esra Røise, brukt under årets arena:klassisk.

Årets nominerte var:

Trondheim kammermusikkfestival. Til tross for pandemi greide Trondheim Kamfest å gjennomføre fullverdige festivaler både i 2020 og ‘21. Totalt hele 6900 publikummere i fjor!

Eleonor Corr– Dyktig og uttrykksfull fiolinist som kommuniserer naturlig og ledig med publikum. Deltok på arena:klassisk i fjor på både showcase og «Kontrapunkt».

Monica Tomescu-Rohde for hennes konsertserie «Kvinnelige spor i musikkhistorien» hvor hun gjennom flere år har trukket kvinnelige komponister frem fra glemselen.

Torodd Wigum for å være en veldig viktig stemme og formidler i det nasjonale miljøet! Han synliggjør klassisk musikk på mange områder, både som dirigent og i sosiale medier. 

KORK – Flinke til å gjøre klassisk musikk synlig og tilgjengelig i en tid hvor det var vanskelig å oppleve musikk live. Dyktige på å utvide det klassiske begrepet, og å arbeide over hele landet.


Prisen gikk i år til TORODD WIGUM!

Torodd (52) er en norsk dirigent fra Trondheim. Han er utdannet ved Trøndelag musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole med bratsj som hovedinstrument. Wigum var assistentdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester fra 2007 til 2009, husdirigent i Stavanger Symfoniorkester fra 2010 til 2011, husdirigent for Trondheim Symfoniorkester fra 2010 til 2015 og kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta fra 2010. Han arbeider som dirigent med hele Norden som arbeidsområde.

Wigum har et stort engasjement for musikken utover det å framføre den i konsertsalene, og for musikkens viktige betydning for enkeltmennesker og i samfunnet, både lokalt og globalt. Torodd arbeider med et utrettelig engasjement på sosiale medier for å dele og tilgjengeliggjøre klassisk musikk, gjennom sin side #sniksymfonisering! Torodd Wigum satt også i juryen for showcase under arena:klassisk det første året det ble arrangert i 2017.

Foto: Trine Melhuus

Nyhetsbrev