Arena:klassisk

Arena:klassisk 2021 blir 15. til 17. oktober.

arena:klassisk 2021 blir 15. – 17. oktober!

På Gamle Museet i Oslo vil det bli en helg fylt med showcase-konserter, debatter, kurs/work-shops, foredrag, Kontrapunkt, middag/fest og ikke minst Landsmøte for Klassisk!

Vi må håpe på at korona-pandemien har mistet sitt fotfeste til høsten og at vi da så smått begynner å komme tilbake til en verden hvor sammenkomster, møter og ikke minst konserter igjen kan stå på programmet!

Vi satser derfor på at den klassiske musikkbransjen hungrer etter å møtes. Vi har behov for å treffes og sosialiseres og utveksle erfaringer fra året som er gått. Vi trenger å inspireres av musikere som spiller live på scenen. Vi trenger å debattere om den klassiske musikkbransjens fremtid. Vi trenger å få nye input gjennom kurs og praktiske work-shops.

Og vi trenger å le sammen med middag og fest og lystig lag.

arena:klassisk 2021 vil imøtekomme alle behov for dette! I løpet av helgen 15. til 17. oktober har vi de flotte lokalene i det Gamle Museet (tidligere Astrup Fernley-museet) helt for oss selv.

Showcase-konserter​​

Opplev det beste av etablerte musikere med nytt repertoar og unge musikere som tørster etter oppdrag. Se og hør solister og ensembler som kanskje er nettopp det dere ønsker å programmere fremover. Plukket ut av en særdeles profesjonell jury blant hundrevis av interesserte, vil du få servert et knippe av de fremste samlet i et par konserter.

Debatter

Hvordan har Korona-pandemien rammet den klassiske musikkbransjen for så vel festivaler som helårsarrangører?Har de frivillige energi nok til å ta opp tråden fra før pandemien traff oss, og har de profesjonelle klart seg økonomisk gjennom krisen?

Har streaming blitt den nye normen, og vil publikum komme tilbake til konsertlokalene igjen? Har politikerne noen tanker om hvordan kulturen skal revitaliseres? 

Vi kjører debatt – og setter sammen et topplag av kulturarbeidere, musikere og politikere til å drøfte utfordringene fremover.

Foredrag

Hvordan har de fremste festivaler og arrangører klart seg det siste året. Hva er gjort for å fortsatt formidle klassiske musikk i et unntaksår? Vi henter frem noen sentrale aktører til å snakke om hvordan de har håndtert situasjonen og hva de tenker om fremtiden.

Landsmøte for Klassisk

Hvordan skal Klassisk utvikle seg fremover? Ønsker du å påvirke organisasjonen – kanskje sitte i styret? Landsmøte i Klassisk og generalforsamlingen er stedet hvor du som medlem kan være med å påvirke. Din stemme teller, og dine meninger blir hørt!

Kontrapunkt

Vi tar igjen frem ”Kontrapunkt”! Spørreprogrammet om klassisk musikk er en klassiker, og vi inviterer tre lag til å konkurrere om kunnskap fra den klassiske musikkverden. Med levende musikk fra scenen, erfarne programleder og dommere og morsomme lag, blir det garantert en kveld med stor underholdningsverdi!

Kurs og work-shops

Hva ønsker du å bli bedre i? Markedsføring? Bruk av sosiale medier? Økonomistyring, søknadsskriving, budsjettering? Kontraktsinngåelser eller booking? Alle trenger faglig input, og kurs eller praktiske work-shops er en av de beste måtene å heve sin kompetanse på.

Du har mulighet til å påvirke om hva vi skal ha kurs i. Send inn ønsker til Klassisk, og vi klarer kanskje å møte nettopp dine ønsker!

Middag, prisutdeling og fest!

Til høsten har det gått over et år med sosial nedstengning med avstand, munnbind og digitale møter. Vi trenger nå å møtesfysisk! Vi trenger å se medmennesker smile og le og prate i munnen på hverandre uten en skjerm eller maske imellom oss! arena:klassisk vil ha en rekke ”mingle-plasser” og rom for den gode samtale. Delegater vil få møte musikere, vi har middag sammen med prisutdeling – og ikke minst en fest for å feire den klassiske musikken og hverandre!