Arena:klassisk 2021 – 15.-18. april på Sentralen i Oslo.

Det blir arena:klassisk i 2021

arena:klassisk 2021 blir arrangert 15.-18. april på Sentralen i Oslo. Vi har åpnet påmelding for delegater og musikere – og vi ønsker dine innspill til hva dere vil lære mer om!

Klassisk er allerede godt i gang med forberedelsene til neste års arena:klassisk, og programmet begynner allerede å ta form.

Oslo Quartet Series og Kontrapunkt

Oslo Quartet Series vil under arena:klassisk 2021 slippe programmet for 2021/2022. Her vil man bli presentert et spennende program med Norges fremste kvartetter som en del av showcase-konsertene for arena:klassisk.

Kontrapunkt kommer også tilbake i år! Tre lag skal konkurrere om hvem som kan mest om klassisk musikk. Det blir et musikerlag, et arrangørlag og et studentlag.  Kontrapunkts største fan, Anderz Døving, blir dommer sammen med Gro Shetelig Kruse som var en av Norges beste deltagere den gang Kontrapunkt ble vist på TV!

Faglig innhold

Det blir aktuelle og spennende foredrag og debatter også i år.

Det vil også være mulig å delta på kurs – og disse kan dere være med å påvirke. Hvor trykker skoen nå? Hvilke områder ønsker dere faglig input på nå? Send oss dine forslag til arena@klassisk.net.

Landsmøtet 2021

Landsmøtet 2021 blir avholdt under arena:klassisk. Her har medlemmer i Klassisk anledning til å påvirke hvordan organisasjonen skal utvikle seg videre, med valg av styre, endring av vedtekter, strategiplan og kontingent, m.m.

Alle medlemmer bør delta, og har dere ikke anledning til å møte fysisk, så vil vi ordne en digital løsning.

Lørdag 17. april kl 10-13 i Marmorsalen på Sentralen i Oslo.

Klassisk deler ut pris

Under arena:klassisk 2021 vil vi dele ut prisen Årets Klassiske Formidler.

Denne skal gå til en person eller en gruppe som har gjort en ekstra innsats for å fremme den klassiske musikken i året som har gått. 

Det kan være en musiker som har gjort seg spesielt bemerket gjennom konserter eller plateutgivelser, men det kan like gjerne være en arrangør eller festival som har gjort den klassisk musikken mer synlig nasjonalt eller i sitt nærområde. Det kan også være en journalist som har «trosset» fraværet av kunstmusikk i mediene, en dirigent, en agent, et orkester – i det hele tatt noen som har løftet den klassiske musikken spesielt den siste tiden.

Send din nominasjon til arena@klassisk.net

Early bird-pris for delegater

Vi har åpnet for påmelding til neste års arena:klassisk. For dem som melder seg på før 1. februar 2021 er prisen 500 kroner. (Priser fra 1. februar: Medlemmer/studenter: 800 kroner, ordinær: 1500 kroner).

Musiker? Meld deg på showcase

Showcase-konsertene under arena:klassisk gir solister og ensembler mulighet til å spille for potensielle arbeidsgivere.
Har dere hørt noen nye og lovende solister eller ensembler, som burde bli hørt av flere? Flott om dere tipser dem om dette!

Les mer om showcase-konsertene og påmelding her.