Knut Kirkesæther
Knut Kirkesæther gleder seg til utfordringen som Klassisk sin nye styreleder.

– arena:klassisk bør være viktig for hele bransjen

Knut Kirkesæther overtok som styreleder lørdag 11. mai 2019 etter å ha vært i styret i ti år. Vi har tatt en prat med den nye styrelederen.
Portrett
Publisert 1. november 2019

Knut Kirkesæther er organist, leder av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival, og har nylig både flyttet til Oslo og takket ja til ledervervet i Klassisk sitt styre.

Hvorfor takket du ja til ledervervet etter ti år i styret? 

– Det er en stor utfordring som jeg hadde lyst til å prøve. Da spørsmålet kom hadde jeg nettopp bestemt meg for å flytte til Oslo, og det gjorde at jeg så mer positivt på å ta den stillingen. Det er lettere å gå innom kontoret for å ta en prat enn å ta det over telefon mens jeg sitter i Lofoten.

Hva slags innflytelse skal Klassisk ha i kulturbransjen? 

– Jeg har jobbet for klassisk musikk siden jeg gikk på Musikkhøyskolen, og ser med sorg på at klassisk musikk har blitt mindre og mindre synlig i samfunnet. Samtidig er det flere som hører og oppdager klassisk musikk enn noen gang tidligere, så musikken blir gjort mindre av at mediene ikke snakker om den. Vi skal sørge for at klassisk musikk har en stemme i kulturbildet.

Om fem år – hva ønsker du å ha oppnådd som styreleder?

– Med arena:klassisk har vi tatt et steg i riktig retning på veien mot å gjøre oss mer synlig. Om fem år ønsker jeg at arena:klassisk er stor og viktig for hele bransjen. Det er et mål at festivalen skal være et naturlig reisemål for bransjen der de uformelle treffene er vel så viktig som det fastsatte programmet.

Nyhetsbrev